Randers Provstierne – en del af det lokale fællesskab

I det meste af 2020 arbejdede Jens ApS for Randers Provstierne, som gerne ville slå et slag for kirkens rolle i vores moderne samfund. Opgaven var hverken vanskelig at gå til eller at komme i mål med, så det var ikke derfor, den trak i langdrag. Men som så mange andre mødte vi en lille, uvelkommen kinesisk virus, som medførte, at leveringen først fandt sted sidst på året, og at mange ikke har set slutresultatet endnu.

Det var en taknemlig opgave at løse. Alt bliver selvfølgelig lettere, når der er noget godt at fortælle. Når dette ovenikøbet er både ukendt og overraskende men også relevant for mange, så er forudsætningerne gode for en vellykket kommunikation. Alle disse forhold var opfyldt her.

Alt bliver selvfølgelig lettere, når man har noget godt at fortælle. Når dette ovenikøbet er både ukendt og overraskende men også relevant for mange, så er forudsætningerne gode for en vellykket kommunikation. Alle disse forhold var opfyldt her.

Vi startede med at definere temaet. ”En del af det lokale fællesskab” udtrykker præcist det budskab, Randers Provstierne gerne ville kommunikere.

Bidraget til det lokale fællesskab

Men hvordan er Randers Provstierne en del af det lokale fællesskab? Ja, her var det en sand skattekiste, der blev åbnet op:

  • Kirken bidrager selvfølgelig med det kristne budskab – det er selvindlysende
  • Og så er det et særkende for den danske folkekirke, at det er folkets kirke. Den er styret af menighedsråd, som vælges af og blandt folkekirkens medlemmer hvert fjerde år
  • Kirkens sociale arbejde går nok under radaren for mange – det var i hvert fald en øjenåbner for mig. Det gjorde f.eks. et stort indtryk at høre borgmesteren i Randers fortælle, at når en konfirmand er bekymret for, om forældrene kan holde sig ædru til konfirmationsfesten, så kan kirken noget, som kommunen ikke kan
  • Endnu en øjenåbner for mig var kirkens arbejde med børn. I Randers arrangerer kirken f.eks. musicals to gange om året, når coronaen ellers gør det muligt
  • Endelig er kirken arbejdsplads for en række mennesker med vidt forskellige kompetencer og opgaver

På tværs af flere af ovennævnte bidrag, så spiller kirken faktisk en stor rolle for arbejdet med musik for alle aldre og i alle former. Lige fra børnekor og børnemusicals til gospel, kirkekor, kirkekoncerter og naturligvis musikken som akkompagnement til de kirkelige handlinger.

Video, roll-ups, brochure, plakater og merchandise

Det var oplagt at formidle hvert emne i en video, så det gjorde vi. Da vi fik kigget optagelserne igennem, viste det sig endda, at vi nærmest uforvarende havde samlet stof til en ekstra video om, hvad en præst egentlig laver, så leveringen kom i alt til at bestå af seks videoer, som alle kan ses på min YouTube kanal.

Videoerne blev suppleret med roll-up bannere for hvert emne samt en fælles brochure. Herudover ligger der materiale klar til kirkernes eget brug i form af f.eks. plakater og forskellige former for merchandise.

Opgaven blev løst i et tæt og fortroligt samarbejde med Randers Provstierne, som selv stod for tekstarbejdet ved Elisabeth Kjærsgaard Jespersen. Grafikken blev klaret af Camilla Stokholm Rasmussen fra Stokholm Creative. Videoerne blev optaget og klippet af The Blue Room, hvor Frederik Sparvath trak det største læs godt bistået af Ejgil Lihn. Endelig stod Mark Norup fra Tonefabrikken for lydarbejdet.